Artiesten vliegen vanaf Gilze-Rijen naar bevrijdingsfestivals

Foto’s van deze dag, met Kovacs en Ryan Marciano, op Instagram.

RIJEN – Op de ochtend van Bevrijdingsdag vertrokken de drie Ambassadeurs van de Vrijheid –zangeres Kovacs, singer-songwriter Nielson en dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano- vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen naar de diverse Bevrijdingsfestivals in het land. “Ik geloof dat ik me goed heb voorbereid. Ik heb hier in de buurt overnacht, heb goed gegeten, goed geslapen en ga het mezelf vooral niet de moeilijk maken”, kijkt Sharon Kovacs alvast vooruit op deze lange dag.

“Ik begin straks in Assen en treed ook op in Groningen, Den Bosch en Roermond. Ik heb daar echt ontzettende zin in. Natuurlijk speel ik voornamelijk mijn bekende nummers, met hier en daar ook wat nieuw materiaal. De uitdaging zit ‘m om de hele dag in goede doen te blijven”, vervolgt Kovacs. Niels Littooij, alias Nielson, sluit zich hier bij aan. Hij kijkt deze ochtend wel op tegen de helikoptervluchten. “Ik heb wel eens in een vliegtuig gezeten, dat was al zeker geen pretje. Zo’n helikopter is al helemaal uit mijn comfortzone en ik ben er dan ook bloednerveus voor. Waarschijnlijk kijk ik de hele reis naar de vloer van de helikopter. Tijdens mijn optredens in Zwolle, Haarlem, Almere en Utrecht kan ik me veel beter ontspannen, hopelijk ga ik ook aan het vliegen wennen. Dit is echter een dusdanig grote eer, waar ik geen moment over getwijfeld heb. Ik kan mijn angsten dus wel opzij schuiven.”

De afgelopen tijd praatte hij veel met zijn grootouders over de Tweede Wereldoorlog en bezocht hij Parijs vlak na de aanslagen. “Als je gevraagd wordt als ambassadeur, moet je daar toch ook wat mee doen. Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend. Maar er gloort altijd hoop. En dat wil ik vandaag toch vooral uitdragen tijdens mijn optredens.”

Ryan Marciano bezocht met kompaan Sunnery James het Griekse eiland Lesbos en was onder de indruk van de problematiek aldaar. “Vandaag is het prachtig weer. Ik moet nog een beetje wakker worden, we hebben vannacht nog in Antwerpen gedraaid. Het was een kort nachtje, we sliepen hier in Gilze. De energie begint al wel op te borrelen en straks in Leeuwarden hopen we de sfeer er echt direct goed in te krijgen. Natuurlijk passen we de set aan op de reactie van het publiek. Bij dit thema en bij dit weer past muziek van Bob Marley. Feestelijk en zomers, maar wel met vrijheid als boodschap.” De twee dj’s bezoeken naast de Friese hoofdstad ook Den Haag, Wageningen, Rotterdam en Vlissingen. Zij worden gebracht door helikopterpiloot Rens.

“Voor mij natuurlijk ook geen alledaagse klus. Vorig jaar was m’n eerste keer en vloog ik Douwe Bob. Het is ontzettend gaaf en wij worden straks ook het podium opgeroepen, wat toch heel bijzonder is. Ik ga de artiesten gewoon zonder fratsen naar hun bestemming brengen, dat is al mooi genoeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »