ART Breda verwacht 20.000 kunstliefhebbers op Chasséveld

Op het Chasséveld in Breda staat tot en met zondag 17 april een enorme tent, waar ART Breda in georganiseerd is. Ik nam een kijkje bij de opening. Tekst onder de afbeelding.

IMG_20160411_162920

BREDA – ART Breda beleeft de komende week haar derde editie op het Chasséveld. Het enorme oppervlak van 9000m2 wordt speels benut, vol verrassende variatie: Antiquairs etaleren oude Mariabeelden en staande klokken; hun buren brengen felgekleurde moderne kunst; daartegenover liggen kostbare sieraden.

Zondag opent ART Breda voor publiek, zaterdag waren alleen genodigden aanwezig. “En dat zijn er ook al gauw 4000”, verwacht organisator Erik Hermida. “Iedere deelnemer aan de beurs heeft mensen uitgenodigd. Denk aan vaste klanten, familie, handelaren. Vanaf zondag is gewoon iedereen welkom.” De verwachting is dat er de komende week zo’n 20.000 kunstliefhebbers naar het Chasséveld komen. Leonhard’s Gallery uit Antwerpen staat dit jaar voor het eerst in Breda. “We hebben hier onze eigen sfeerverlichting hangen, we mochten de kleur hierbinnen zelf bepalen en ook de inrichting is gewoon van onszelf. Het is prettig om daarin zelf te regie te mogen hebben”, zegt Egon Leclair namens de galerie. Hun doel is om kunst tot de mensen te brengen. “We werden getipt om hier in Breda te staan. Wij willen aantrekkelijk zijn en opvallen. En uiteraard willen we ook verkopen. Onze fotografen schilderen op hun modellen, waardoor het model, de kleuren én de foto het kunstwerk is. Kijk maar naar de felle kleuren, het knalt toch van het doek.” ART Breda duurt nog tot en met 17 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »