‘Allo ‘Allo op het podium blijft trouw aan de serie

ZUNDERT – ,,Listen very carefully, I shall say this only once.” Toneelvereniging De Zundertse Komedie brengt de Britse klassieker ‘Allo ‘Allo naar het toneel. Op 22, 23, 24, 28, 29 en 30 maart is de comedy-klucht met de herkenbare personages René, Edith, Michelle en vele anderen te zien in de boomkwekerijschuur aan de Laarakkerstraat 3. Het is inmiddels nagenoeg uitverkocht.

Er staat een ronddraaipodium met vijf verschillende kamers. Het café van René is daarbij uiteraard de locatie waar de meeste scenes gespeeld worden. ,,’Allo ‘Allo is pittig. Iedereen kent het, dus daarom moet je trouw zijn aan de serie en er toch een eigen draai aan geven”, legt regisseur Ron Schijfs uit. De beroemde oneliners uit de serie worden gewoon in het Engels gebracht, om de herkenbaarheid te waarborgen.

,,Het publiek moet de hoofdrolspelers direct herkennen, zodat je daarna gewoon naar het stuk kan kijken.” Tijdens de repetitie grijpt Schijfs even in. Aan de lopende band worden grappen gebracht, maar naar de zin van Schijfs in een traag tempo. ,,Die grappen zijn natuurlijk enorm slecht, maar dat is in de serie ook zo. Om de serie schaterlach je ook niet, maar kijk je wel met een continue grijns. De grappen moeten dus sneller gebracht worden, zodat het verhaal overeind blijft.”

Dat verhaal draait -net als in de serie- om het schilderij ‘The Fallen Madonna With The Big Boobies’. Iedereen wil het schilderij. ,,Na de pauze wordt duidelijk dat Adolf Hitler het café komt bezoeken. Iedereen wil een wit voetje halen. Meer ga ik niet weggeven”, grijnst Schijfs. Hij heeft wat gevoeligheden en platvloersheden geschrapt uit het originele stuk. Geen hakenkruizen, geen originele Duitse legeroutfits; aan de muur hangt niet het portret van Hitler, maar van Charlie Chaplin. ,,Ik wil het gewoon wat gematigd houden. Het is vooral leuk, zonder iemand voor de been te stoten.” Publiek -capaciteit per avond is 135- zit straks in Café René. Na afloop tapt de barman bovendien de biertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »