Alaniz Morizzette is thuis op het Parkfeest

OOSTERHOUT – De weergoden zijn Parkfeest Oosterhout gezind. Vrijdagavond ving de 23e editie van het festival aan. En de verwachtingen blijven goed, na een week vol dreiging en neerslag. Het zorgt voor een vol park, dat vanavond getrakteerd wordt op een divers palet aan coverbands. De opening was aan Tim Akkerman, die Bruce Springsteen vertolkt.  

,,Dat was een lekker begin”, jubelt Jill (18). ,,Ik hou van die rockbands. Green Day was ook echt heel gaaf.” Ze schippert tussen het hoofdpodium en Slotpark Oost, waar het loungegedeelte voor rust zorgt. Ze kijkt al uit naar Lil Kleine, Miss Montreal (zaterdag) en Suzan & Freek, zondag. ,,En Kraantje Pappie, de afsluiter zaterdag. Dat gaan we redden hè!”, vraagt ze aan nichtje Lynn (13). Die kijkt vooral uit naar Lil Kleine. ,,Ik ben daar gewoon fan van.”

Op het programma vanavond ook Alaniz Morizzette, met bandleden afkomstig uit de regio. ,,Heel vet”, glundert Debbie Potters na afloop. Wat heet: het veld voor het podium liep behoorlijk vol voor het optreden. ,,Het was overweldigend. Zoveel bekenden. En er werd meegedaan, ik werd er enthousiast van.” Voor de band was dit de eerste keer op Parkfeest. ,,Ons boekingskantoor zit in het oosten van Nederland, dus we staan vooral daar. Hier in de buurt zijn weinig festivals die zich op covers richten. Breda Barst zou fantastisch zijn, maar we hebben geen eigen nummers. Parkfeest is wel echt een droom, de kers op de taart.” Ze heeft wel een vermoeden waarom de band niet overal geboekt wordt, ondanks een puike performance. ,,Alanis Morissette is heel specifiek. Sommigen zingen het woord voor woord mee, maar een groot gedeelte van de mensen kent het niet.”

Ze gaat terug, het terrein op. Nerveus. ,,Om me weer te mengen tussen al die mensen”, grinnikt ze. Joyce Oomen en Marga Helwegen zitten in Slotpark Oost. ,,Wij besloten vanmiddag pas te gaan. Ik vind wel dat het geluid wat zacht staan. Green Day moet toch knallen?” Zij gaan zaterdag niet, maar adviseren: Rowwen Hèze. Morgen opent het park om 2 uur, met verder nog optredens van onder andere Matt Simons en 3JS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »