Aardbeienfeesten komen langzaam op gang

ZUNDERT – Zeker, al snel na opening zondag staat er een lange rij voor CultuurCentrum Zundert. Hier staan sinds zaterdagavond de maquettes voor het Zundertse Corso en menigeen wil er toch een kijkje nemen. Maar bij de Aardbeienfeesten zelf komt het vervolgens wat traag op gang. ,,Zaterdag was het rustig, maar het was dan ook wel erg warm. Normaal gesproken wordt het vanmiddag wel drukker, dan zijn er wat meer activiteiten”, klinkt Frank van de Klundert, voorzitter van de Ondernemersvereniging die het evenement organiseert, optimistisch.

Eigenlijk zouden de Aardbeienfeesten met Pinksteren gehouden worden, maar door de drukte in het evenementenlandschap in de omgeving werd besloten dit evenement toch te verzetten naar dit weekend. Houders van kraampjes plannen hun zomers echter al lang van te voren vol, waardoor er veel afzeggingen volgden. Het zorgde ervoor dat er ditmaal geen langgerekte opeenvolging van kraampjes was. Nee, er waren flinke gaten in het toch wat lange parcours. ,,Ik denk dat het aan de sfeer niks afdoet, de mensen merken dat echt niet. Het doet een beetje Frans aan, vind ik.”

De Zundertse Markt is leeg -vrijdag werd daar de laatste klinker geplaatst en het is daarmee af. ,,Dat was ook de bedoeling, maar het bleef onzeker of het bijtijds klaar zou zijn”, legt Van de Klundert uit. Aardbeienkoningin Lauri Halters is dan op weg om taarten te proeven, voor activiteit Zundert Bakt. ,,Het is indrukwekkend om als koningin rond te lopen. Je krijgt veel aandacht. Het voelt gek om zo centraal te staan. Gelukkig krijg je veel vrijheid, ik kon gisteren veel in de schaduw zitten met die hitte”, legt ze uit. En: ze at veel aardbeien, uiteindelijk toch de hoofdmoot van de markt. Tim van Goethem van buurtschap De Berk, die als enige aardbeien mogen verkopen, had het zaterdag inderdaad erg rustig. ,,Ik hoop dat het vandaag wat drukker wordt. Voor ons is het belangrijk om in beeld te zijn, dus we delen vooral veel aardbeien uit. Natuurlijk, als we wat verkopen is dat goed voor de kas, maar het is niet het belangrijkste.” Over het aantal kraampjes: ,,Je merkt dat het minder is. Normaal slenter je, nu zitten er lege stukken. Voor mannen is dit fijner, dan zit je toch eerder op het terras.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »