Bij 6 tegen 6 draait het om verbinding

Bij 6 tegen 6 draait het om verbinding

BREDA – Eigenlijk wilde Marley Girdhari (12) woensdagmiddag met z’n vrienden op het Johan Cruyff Court in Kesteren voetballen. Daar werd echter de eerste Bredase voorronde gehouden van het toernooi Cruyff Courts 6 vs 6. Omdat twee teams niet op kwamen dagen, mochten Girdhari en z’n vrienden alsnog spontaan meedoen.

De voorrondes worden georganiseerd door Breda Actief en Teamplay@NAC. ,,We zijn bij scholen geweest voor ruchtbaarheid. Leerlingen uit groep 7 en 8 mochten zelf teams formeren”, schetst Michel Verhagen van Breda Actief. Vanuit Marley’s school Olympia hoorde de organisatie echter niets. ,,En deze jongens zullen zichzelf nooit aanmelden voor zoiets. Ze voetballen dolgraag, maar hier moeten ze over de drempel geholpen worden. We hebben ze dus gevraagd mee te doen”, legt Verhagen uit.

In twee voorrondes strijden veertien jongensteams om een plek in de stadsfinale. Vijf meisjesteams zijn direct gekwalificeerd. De tweede voorronde wordt volgende week in de Hoge Vucht gehouden, de finale is op 29 maart ook op deze locatie. ,,Daar willen we ook echt bij zijn”, klinkt Marley strijdbaar, na twee overwinningen en een gelijkspel.

Waar het team van Marley het helemaal zelf rooit, heeft team Boomgaard uit Tuinzigt supporters bij zich. Vier vaders staan hun kroost aan de zijlijn fanatiek aan te moedigen. ,,Ze spelen bij TVC, maar zijn ook buiten het voetbal vrienden van elkaar”, vertelt de vader van Ravi, Ronald Volkert. ,,We proberen fanatiek en positief  mee te leven.” Geheel in de geest van het toernooi, die -hoe kan het ook anders met Johan Cruyff als naamgever- 14  belangrijke regels heeft, waarvan verbinding, samenspel en respect de voornaamste zijn.

De winnaars van de genoemde  Bredase stadsfinale plaatsen zich voor de kwartfinale in Waalwijk, op 10 mei. Tegenstanders zijn dan de winnaars uit onder meer Oosterhout en Tilburg. Ook Etten-Leur is een speelstad voor een kwartfinale; daar spelen de winnaars uit onder andere Etten-Leur en Roosendaal tegen elkaar. Op 10 juni vindt in Eindhoven de halve finale plaats. De grote finale staat vervolgens op 24 juni op het programma in Enschedé. Verhagen: ,,Ik heb het team van Marley beloofd dat ik hen overal heen zal brengen als ze winnen. Ik hoop dat hun ouders ze ook komen steunen.” Marley: ,,Als we winnen, komen ze wel kijken. Weet ik zeker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »