076-tafel van Gasten van hout als verbinding tussen Bredanaars

BREDA – ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn De Gasten van hout op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.

Als het massief eikenblad op het stalen frame met daarin het netnummer van Breda ligt, openbaart de tafel zich natuurlijk pas echt. Nu ligt er eentje op van één meter bij 2,60, maar daarmee kun je variëren. Feitelijk is dit de lancering van het bedrijfje, dat op 1 april vorig jaar al officieel startte. ,,We hebben deze 076-tafel zelf gemaakt en gecreëerd, maar dit vinden we wel het leukste om te maken. Iets unieks, iets origineels, iets uitdagends. Maar vooral iets op maat gemaakt”, legt Bram de Bont, de ándere Gast van hout, uit.

De Bont is ook huistekenaar van NAC. Vlak voor iedere wedstrijd publiceert de club een Matchdaycartoon van zijn hand. In ruil voor hun logo op de sociale kanalen van de voetbalclub. ,,We hebben er allebei nog een baan naast. We werken hier in de avonduren en in de weekends aan”, zegt Schreurs. Dit zijn vrienden van elkaar. Met een gedeelde passie voor hout.

Schreurs werkt in de commercie, De Bont begeleidt jongeren bij de dagbesteding van De Moerbei. ,,Daar werken we inmiddels ook mee samen. De jongeren maken bijvoorbeeld dan de onderdelen of de halffabricaten. Dat maatschappelijke karakter wil ik echt graag behouden. Mijn droom zou zijn dat ik die gasten straks volledig begeleid. Dat we een vervolgstap worden van De Moerbei. Zonder de instelling voor de voeten te lopen”, zegt De Bont.

De 076-tafel kan natuurlijk nogmaals gemaakt worden, op aanvraag. De mallen bestaan gewoon nog. ,,Hoe meer je er van moet maken, hoe gemakkelijker het ook gaat”, weet Schreurs. Degene die ze nu gemaakt hebben is niet gemaakt voor buiten. Dat kán wel. Een kwestie van een andere coating. Dan zou de bank zomaar in het Valkenbergpark kunnen staan. Of wat voor Bredaas park dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »