Ruzie om tatoeage loopt uit de hand

De 30-jarige Ivan* uit Roosendaal zou op 3 juli 2019 zijn vriendin meerdere klappen hebben gegeven. Hij ontkent dit, maar er is ruzie geweest. De aanleiding is een opvallende: een tatoeage.

Tatoeage

Zijn vriendin Rebecca* moet die dag naar het ziekenhuis voor een bloedprik. Ze vraagt Ivan haar op te halen, maar hij ziet die dag iets op Facebook dat hem tot waanzin drijft. Rebecca’s ex-man heeft foto’s online gezet: Rebecca heeft de beeltenis van haar ex-man en tevens vader van haar kind op haar lijf laten tatoeëren. ,,Ze at gewoon van twee walletjes, het was blijkbaar weer aan. Ja, daar sprak ik haar op aan in de auto.” Er ontstaat ruzie, maar haar slaan? Nee, dat toch niet. ,,Ik heb bij haar thuis wel een deur kapot getrapt”, geeft hij aan. Volgens zijn inmiddels ex-vriendin zou hij nadrukkelijk gedreigd hebben de tattoo van haar lijf te snijden.

Lichaamsverkleuring

Als Ivan weggaat, belt Rebecca de politie. Zij constateren een lichaamsverkleuring bij de rechteroogkas. Ivan schrikt als hij wordt geconfronteerd met deze foto. ,,Natuurlijk. Ik geef om haar. Ik weet niet hoe ze eraan komt, maar ik heb haar niet aangeraakt.”

Ivan is al eerder eens veroordeeld wegens partnermishandeling, dat pleit niet in zijn voordeel. Inmiddels heeft hij alles verbroken. Een nieuw adres, een nieuw emailadres, een nieuw telefoonnummer. Soms haalt hij nog wat post op bij haar ouders, verder wil hij zoveel mogelijk afstand houden. Opvallend is dat er een maand na het incident een OM-zitting was, waar ze als koppel verschenen. Ofwel: de relatie ging niet uit na de vermeende mishandeling.

Rebecca eist geld van haar ex-vriend. Ze lijdt aan angstklachten. Pijn. ,,Juist binnen een relatie moet iemand zich veilig kunnen voelen, vindt u niet?”, vraagt de officier van justitie. Zij eist een contact- en locatieverbod, plus een gevangenisstraf van twee weken, maar dit wel geheel voorwaardelijk. De schadevergoedingen á 300 euro moet ook worden toegekend.  Ivans advocaat ziet het anders. ,,Die tatoeage is best vreemd, ik snap best dat hij daar boos om wordt. Ze zijn met de auto bij de Jumbo geweest, bij de apotheek. Er waren diverse momenten om weg te gaan van de situatie, maar ze bleef bij hem, wat mij ook veel zegt.” Ivan zelf opteert dat het blauwe oog veroorzaakt is door ,,haar andere vriend. Die heeft losse handjes, daarom ging het in eerste instantie al uit.”

Contact

Ivan wil ook geen contact meer met Rebecca. Locatie- en contactverbod vindt hij meer dan prima. ,,Ik heb een nieuwe relatie, ik werk. Er liggen nog wat spullen van me bij haar die belangrijk zijn. Maar dat komt wel goed, dat regelen we dan op een andere manier.”

De rechter stelt vast dat er ruzie was. Ze vindt het ook zeer aannemelijk dat er geslagen is. Ze gaat mee met de officier, maar voegt daar nog een taakstraf á 30 uur aan toe. Ook moet Ivan de schadevergoeding betalen, die Rebecca van hem eist.


Tof verhaal?

Dit verhaal lees je gratis, hoewel er uiteraard wel werk in zit. Als je deze tekst waardeert en dat wil laten blijken middels een bijdrage: dat kan en wordt natuurlijk super-super-super-gewaardeerd!

Totaal: € -Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »